Lift zvani želja

Poštovane komšije, vlasnici stanova B i C faze i pratioci ovog sajta,

Juče je situacija sa liftom imala svoju administrativnu kulminaciju – ali da krenemo od početka.

Kada smo kupovali stanove u A fazi obećani su nam visoki standardi i brzo završenje projekta. Liftovi koji prolaze pored terase zajedno sa svim ranije navedenim nedostacima nisu bili deo ponude i završnog projekta. Od nedostaka je malo šta otklonjeno, ali lift je i dalje tu. O čemu se radi?

Investitor Vladimir Gogoljev koji i sam ima stambenu jedinicu u A fazi, lamela 1 želi da se do svog stana na vrhu zgrade vodi privatnim panoramnim liftom.

Da, dobro ste pročitali. Jer ovo nije priča o kvalitetnoj zgradi i dobrom komšiluku. Ovo je priča o kmetovima i feudalcima. Kmetovi smo svi mi koji smo pošteno i nemalo platili stanove, a feudalac je on koji ne može da se vozi sa plebsom liftom unutar zgrade. Njemu treba zaseban lift koji igrom slučaja prolazi ljudima pored terase i spavaće sobe, ali šta sad.

Do sada je Vladimir Gogoljev pokušao sledeće:

  • Izmena završnog projekta – nije prošlo
  • Dobijanje građevinske dozvole za panoramni lift – nije prošlo
  • Nelegalno postavljanje lifta za uskršnji praznik kad niko nije tu – nije prošlo
  • Izdvajanje lamele 1 iz stambene zajednice kako bi dobio pristanak stambene zajednice za lift – nije prošlo

O svemu ovome možete pročitati u medijima ovde i ovde. Građevinska inspekcija je izdala zabranu nastavka gradnje lifta i poručila stanarima da ih pozovu “ako prstom mrdnu”.

Sinoć je na sastanku stambene zajednice, vidno pritisnuti (od strane investitora) profesionalni upravnik Zoran Gajić (Profun) pokušao da administrira odvajanje Lamele 1 iz stambene zajednice, gde su stanari glasali protiv, a komšije advokati ukazali na pravne nedostatke sazivanja sednice i cele ideje. Deo stanara iz Lamele 1 nije ni dobio poziv na sednicu i glasanje. Reakcijom stanara iz svih lamela većina stanara je glasala protiv odvajanja Lamele 1. Cilj ove administrativne akrobacije bio je da stambena zajednica 1 bude mala i da se i se izvrši pritisak na stanare.

Imam jednu želju

Zbog lifta zvani želja, mi stanari 200 stanova u A fazi K districta i dalje živimo u kompleksu sa skelom koje je i dalje gradilište, iako je sada već godinu dana rok od kada je sve trebalo da bude završeno. Kalemegdan Development DOO sa svojim vlasnikom Vladimirom Gogoljevom umesto da otklanja nedostatke u zgradama kako bismo normalno živeli, izabrali su da prekinu komunikaciju sa stanarima i ušli su u ponižavajući rovovski odnos.

Cilj je samo jedan: Da se zalepi lift na zgradu 1, zatvori prozor za dnevno svetlo u hodniku zgrade svim stanarima i da se gleda ljudima u spavaće sobe.

Šta nam sledeće sprema investitor, videćemo. Čekamo spremni i motivisani.

Published by zajednicakdistrict

#Danamsvimabudebolje