Česta pitanja

Uselili ste se u A fazu ili tek treba da se uselite? Ovo su česta pitanja:

bitno

Dunavska

Radovi na Dunavskoj ulici trebalo je da budu gotovi do kraja maja 2021. Investitor Kalemegdan Development preuzeo je obavezu od Direkcije da će završiti Dunavsku. Čekamo.

Upotrebna dozvola

Zgrade u fazi A nemaju upotrebnu dozvolu jer se čeka završetak Dunavske ulice. Zato stanovi ne mogu trenutno da se uknjiže u katastru, ali mogu da se prodaju i da se dobije povraćaj PDV-a.

Povraćaj PDV-a na prvi stan

Sve informacije pogledajte ovde, građevinska dozvola je ispod. Potvrde o plaćanju tražite od Kalemegdan Development DOO, a prijava se podnosi u Poreskoj Upravi Stari Grad, Bulevar Despota Stefana 118, Beograd. Možete preuzeti Izjavu kupca i Zahtev za povraćaj:

Izlaz ka Zoo vrtu

Izlaz u Vojvode Bojovića je koridor od faze A do Beko zgrade. Otvoren je 24h.

Šta znači broj stana

A faza ima 5 zgrada: A, B, V, G i D, odnosno 1, 2, 3, 4, 5. Zgrada V je na ćošku i ona je poslovna zgrada. Kada je neko broj stana 1.2.3 znači da je u lameli jedan, na drugom spratu, stan broj tri.

Porez na imovinu

Poreska uprava se podnosi u Gradskoj Opštini Stari Grad, Makedonska 42. Nadležna osoba zove se Marina Srejić, na mejl možete poslati dokumenta marina.srejic@beograd.gov.rs. Potreban je skeniran ugovor kupovine stana (i garaže, ako imate), skenirana potvrda primipredaje stana (i garaže). Popunjava se formular ispod. Za garažno mesto se popunjava dodatno.

isto
bitno

Gde na burek?

Naravno pekara Bobe u Dubrovačkoj 24, par minuta peške od K districta. U ponudi i razna druga peciva, hlebovi, pite. Radno vreme od 6 ujutru do 17h.

Domaćinski ručak

Apsolutna preporuka za kafanu Sokače, u Dunavskoj, pored Gaučosa. Ukusna nacionalna kuhinja, četvrkom prase na ražnju! Preporuka admina za paprikaš! Radno vreme od 10h do 3 ujutru.

Gde na burger?

U Strahinjića bana 3, skoro na uglu kod Kalemegdana nalazi se Fat Boys American Burger koji zaista zaslužuje par minuta hoda od K districta.

Večera sa pogledom

Ili doručak. Ili večera. Restoran Panta Rei je legendarno mesto, odlična usluga, jedna od najlepših lokacija u gradu na keju 25.maj. Radno vreme svaki dan 9-23.30h.

useljenje

Prijava prebivališta

Lična karta, kupoprodajni ugovor i rešenje o kućnom broju. Preuzmite rešenje ovde. Policijska stanica Stari Grad u zgradi Tanjuga na Zelenom Vencu radi od 7.30 ujutru do 8 uveče.

Građevinska dozvola

Ukoliko Vam je potrebna građevinska dozvola A faze za povraćaj PDV-a možete je preuzeti ispod. Dovoljna je obična kopija, ne mora notar.

Komarnici

Ako želite da ugradite dodatni komarnik, oni moraju biti u bojama zgrade. Kontakt za povoljne komarnike koji prate dizajn K districta: Bora Komarnik 0600200980

Prijava struje u EPSU

Ode se lično u Masarikovu 1-3, šalteru 16 i 17, i ponesu su se dve potvrde koje ste dobili mejlom od K districta, ličnu kartu i kopiju ugovora kupovine stana koji ostaje njima. Brzo se završi.

Infostan grejanje

Grejanje u A fazi ima kalorimetre, pa se preporučuje da grejanje smanjujete po potrebi ili ćete dobiti veliki račun jer je baš jako i nema potrebe da uvek bude na max. Za vodu još uvek nisu stizali računi, jer se za gradilište koristi voda iz A faze.

Prekidači za roletne

Ako želite da ugradite nove prekidače za roletne, koji jednim pritiskom podižu i spuštaju roletne, to se brzo i lako radi, cena je 10 EUR po prekidaču. Preporuka je: Željko Bitićino 0631083683

život

Univerexport

Naše najbolje indeed. Da ih nema ne znamo šta bismo. Nalazi se u zgradi D, dobro je snabdeven i radi svaki dan od 7 do 20h. Imaju mini pekaru, ok ponudu povrća i voća, dosta dijetalne hrane, stvari za bebe i solidnu ponudu alkohola.

Lifestyle Beauty Salon

Lep i profesionalan salon, sa korektnim cenama. Za ona emergency feniranja i doterivanja! Takođe manikir, pedikir, masaže, depilacije i sve što treba. Imaju i malu teretanu. U Tadeuša Košćuška 56, na tri minuta od K disticta.

Bazen 25 maj

Spoljašnji radi leti, ima 3 bazena i kafić, ležaljke i super uslove. Zimi zatvoreni bazen radi po određenoj satnici, a preporuka je njihov Wellness koji ima dve saune, manji topli bazen, ležaljke i kafić. Cena Wellnessa je 1000 rsd.

Sky Wellness Gym

Teretana sa najlepšim pogledom u gradu, na 25.maju, izuzetno opremljena, profesionalni treneri, higijena na nivou i nema gužve. U sklopu teretane je i muška i ženska sauna.

Ako imate pitanja pišite.

%d bloggers like this: