Četvrta sednica stambene zajednice

Obaveštenje o održavanju sednice

Beograd, 12.03.2021.

Poštovane komšije, četvrta sednica održava se online na sajtu http://www.kdistrict.org na ovom postu i zvanični datum sednice je 16.03.2021. u 19h. Glasanje će biti moguće do 23h dana 16.03.2021. Sednicu saziva vlasnica stana 559 Ana Marija Koppert, pošto je profesionalni upravnik (ponovo) u ostavci. Možete odmah da glasate.

Svi glasovi biće objavljeni 17.03.2021. na sajtu kdistrict.org

*Naslovna slika je iz Muzeja Kula Nebojša, izložba o odbrani Beograda

Uvodna reč

Stambena zajednica je uglavnom sinonim za učmalost i dosadu, ali ne i u našem slučaju. Dosta toga se izdešavalo od prvog zbora stanara (druga sednica) 20.februara, pa evo presek stanja i bitne informacije:

 • Stambena zajednica Dunavska 2A, 2B, 2G, 2D je registrovana 15.januara sa 214 posebnih jedinica. Od toga je 199 stanova i 15 lokala. Kvalifikovana većina je 144 glasa, prosta većina je 108 glasova. Usvojeno je pravilo jedan stan – jedan glas.
 • Profesionalni upravnik Marko Nestorović izabran je na prvoj online sednici, sa 9 glasova stanara i 166 glasova Kalemegdan Development, koje je potpisala Ana Simeunović. Na zboru stanara upravnik je ponudio ostavku. Ta ostavka je prihvaćena, i onda umesto da podnese ostavku o kojoj nas je obavestio obaveštenjem po zgradama, on je podneo zahtev da se raspusti naša stambena zajednica. Kako nije podneo zapisnik niti platio taksu, ovaj zahtev je odbijen. Gospodin Nestorović je rekao da je ovo bila “proceduralna greška” i ponovo je podneo ostavku čime nas je obavestio mejlom 9.marta. Predmet je zaveden pod 360-150/2021.
 • U telefonskom razgovoru gospodin Nestorović je potvrdio da je primopredato / prodato oko 130 stanova, a na našem spisku stanova imamo 128 stanova. Svaki dan se neko novi registruje preko Kommunity stranice.
 • Uvidom u zapisnik sa online sednice vidi se da se nije glasalo o uslugama održavanja i obezbeđivanja Proarmor firme, te naša stambena zajednica ka njima nema nikakve formalne obaveze, što je potrvrdio mejlom i profesionalni upravnik u ostavci.
 • Kalemegdan Development DOO se jednom oglasio od 20.februara kada su poslali delimične odgovore na pitanja stanara. Drugi put su se javili preko advokata i vlasnika stanova u D zgradi gospodina Igora Isailovića koji se mejlom izjasnio da mu se ne sviđa naš sajt, ali osim toga ništa drugo vezano za pitanja koja su poslata.
 • Direktorka Ana Simeunović je bolesna od korone, a gospođa Aleksandara Kolar je preko telefona rekla “da ne zna ništa”, te čekamo da se jave. Njima je poslat ceo izveštaj sa online upitnika i sve tehničke zamerke. Gospođi Simeunović želimo brz oporavak 🌸
 • Za to vreme naša stambena zajednica nastavila je da bavi poboljšanjem uslova našeg stanovanja. Formiran je tehnički tim na čelu sa građevinskim inženjerom sa međunarodnim iskustvom gospodinom Bojanom Tomovićem, komšijom iz zgrade B. Tehnički tim se sastoji iz predloženih predstavnika stanara za koje možete da glasate ispod.
 • Betoniran je prilaz, uvedeno je svetlo na prilazu garaži, delimično je podignuta higijena.
 • A faza i dalje nema upotrebnu dozvolu i do sada još uvek nije prošla protivpožarni test.
 • U toku su pregovori oko otvaranja koridora za izlaz na Vojvode Bojovića, u okviru pregovora tehničkog tima sa predstavnicima Kalemegdan Development DOO. Informacije o tome biće objavljivane na ovom sajtu.

Dnevni red

 1. Raskid Ugovora sa profesionalnim upravnikom Markom Nestorovićem L835 i firmom City Smart Pro doo Beograd – Novi Beograd
 2. Izbor novog profesionalnog upravnika i organizatora profesionalnog upravljanja
 3. Izbor predstavnika stanara Stambene zajednice

Tačka 1

Kako bismo bili pravno sigurni, stavlja se na glasanje raskid Ugovora sa profesionalnim upravnikom Markom Nestorovćem L835 i firmom City Smart Pro doo Beograd – Novi Beograd. Ovo je važno da nam ne bi neko oborio izbor novog upravnika kada ga odaberemo, jer stari ima fleksibilan odnos sa davanjem ostavke.

ZA / PROTIV (glasanje ispod)

Tačka 2

Intervjuisali smo više profesionalnih upravnika i na glasanje danas stavljamo jednog, da se glasovi ne bi rasipali, jer nam je potrebna kvalifikovana većina. Odlučili smo da prvi predlog bude Ivana Karamarković, Profesionalni upravnik, Licenca 528 zato što ima iskustva sa velikim kompleksima u koje se stanari useljavaju, poput A bloka i Savade. Gospođa Karamarković je suvlasnica firme K Building Managers i ima više od 10 godina iskustva u menadžovanju real-estate i eksluzivnih objekata.

Gospođa Ivana Karamarković je suvlasnica firme K Building Managers i ima više od 10 godina iskustva u upravljanju eksluzivnim poslovnim i stambenim objektima. Deluje kao poštena osoba, koja može da nam pomogne.

Više o njoj na https://kmanagers.rs/team_member/ivana-karamarkovic/

Cena upravljanja u ponudi je 300 RSD po stanu. Ako neko ima samo garažno mesto cena je 150 RSD po garažnom mestu. Njihova firma nije u PDV-u, te je ovo konačna cena. Celu ponudu možete preuzeti ispod.

ZA / PROTIV (glasanje ispod)

Tačka 3

Pošto smo velika stambena zajednica, potrebni su nam predstavnici stanara, kako bismo lakše komunicirali međusobno i sa drugim stranama. Kako ne bismo gomilali komisije, predstavnici stanara su tehnički tim + Ana Marija Koppert i gospođa Daniela Laketić iz G ulaza, kako bi sve zgrade bile predstavljene. Zgrada G ima najmanje stanova, te ima samo jednog predstavnika. Klikom na ime možete pogledati Linkedin predloženih predstavnika, osim za gospodina Bogićevića, tu je koristan intervju o tehničkom pregledu vozila.

A zgrada: Bojan Bošković, Nikola Kepčija
B zgrada: Bojan Tomović, Aleksandar Bogićević
G zgrada: Daniela Laketić
D zgrada: Ana Marija Koppert, Aleksandar Ristovski

Glasa se za ili protiv cele grupe, ne pojedinačno.

ZA / PROTIV (glasanje ispod)

Glasanje

Published by zajednicakdistrict

#Danamsvimabudebolje

%d bloggers like this: