Održana druga sednica stanara

Dana 27.02.2021 održana je druga sednica stanara A faze, K district. Na sastanku je bilo 44 stanara iz 34 stana. Usvojeno je pravilo jedan stan jedan glas. Za pitanja koja se tiču garaže usvojeno je pravilo jedno parking mesto jedan glas. Ova pravila mogu da se menjaju kasnije, sada su usvojena kako bismo mogli funkcionišemo.

Ovde možete preuzeti zapisnik sa sednice:

A online glasanje?

U toku i nakon sednice razgovaralo se o online glasanju, i u konsultaciji sa pravnicima zaključeno je sledeće:

  • Ne može se kombinovati glasanje uživo i glasanje online, zbog pravnog problema šta je većina?
  • Za glasanje uživo važi većina prisutnih posle treće sednice. Ukoliko neko nije prisutan može da ovlasti i da ga predstavlja neko od komšija ili neko drugi. Ali mora se fizički prisustvovati sednici, stanar ili predstavnik. Moguće je da jedna osoba predstavlja više stanara. Trenutno je primopredato oko 130 stanova i ovaj broj se gleda kao ukupan za stambenu zajednicu.
  • Ako se online glasa onda se gleda svih 199 stanova, i mora se imati većina od tog broja, a mi imamo kontakt od 127 stanova, i ostali stanari možda nisu zaintersovani da se uključe. Zato je odlučeno da glasanje o tačkama sa sednice bude samo na standardnim sednicama, koje će se najavljivati bar 10 dana unapred, što nalaže Zakon o stambenim zajednicama.
  • Međutim, da bismo čuli sve vlasnike ovih 127 stanova postojaće online upitnici na sajtu, koji će se koristiti u komunikaciji sa investitorom da se pokaže volja svih stanara.
  • Online upitnici biće korišćeni za iskazivanje (ne)zadovoljstva na različite teme, iskazivanje interesovanja, podrške idejama i prosto za koordinaciju i informisanje. Dakle, online glasanje ne može biti kombinovano za uživo glasanjem jer dolazimo u opasnost da nam odluke stambene zajednice budu nelegalne, i samim tim ništavne.
  • Kako ima puno vlasnika stanova koji ne žive u K districtu, već u Novom Sadu, Crnoj Gori i inostranstvu, pozivamo ih da popune upitnik ispod i tu iskažu svoje mišljenje i želju da učestvuju u stambenoj zajednici. Svi odgovori biće prosleđeni investitoru. UPITNIK

Hvala na razumevanju, trudimo se ispoštujemo sve procedure i pravila.

Published by zajednicakdistrict

#Danamsvimabudebolje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: